недела, октомври 2, 2022
spot_imgspot_img
домаВестиЕУ најавува нови санкции кон Русија. На ред суровото масло

ЕУ најавува нови санкции кон Русија. На ред суровото масло

Федералниот Министер за Економија на Германија, очекува суровото масло кое потекнува од Русија да биде следниот продукт зафатен од шестиот пакет на економските санкции на ЕУ.

Како логично, се поставува прашањето – како тоа ќе се рефлектира на Германските и производителите на моторни масла од земјите во Европската Унија?

LIQUI MOLY секогаш ги избегнувал суровините со Руско потекло

Според Гунтер Хиермаиер, генералниот директор на LIQUI MOLY : “-Ситуацијата во моментов и без најавеното ембарго е многу сериозна. Со почетокот на војната во Украина, сериозно пораснаа цените на суровото масло на светскиот пазар. Базичните масла и пакетите на адитиви кои ни се потребни се подеднакво засегнати од ценовната спирала.

Во моментов цената е само една од страните на паричката. Не се само цените, сега е предизвик и да се снабдите со суровини. Како резултат на оваа ситуација имаме сериозни зголемувања на цените, но и проблеми со расположивост на одредени артикли. Па нормално, можеме да очекуваме појава на нови тесни грла.

Како што додава Хиермаиер, “- LIQUI MOLY секогаш ги избегнувал суровините (суровото масло) со Руско потекло. Она што можеме сега да го очекуваме е клиентите, поради недостатокот на сурово масло со понизок квалитет, да се префрлат на моторни масла со повисоко ниво на квалитетот.”

Gunter Heirmaer, Генерален директор на LIQUI MOLY

ПОВРЗАНИ СОДРЖИНИ

Генерален спонзор

spot_img

Најпопуларни содржини

Спонзор

spot_img

Спонзорирани содржини

Спонзор

spot_img

ЕУ најавува нови санкции кон Русија. На ред суровото масло

Федералниот Министер за Економија на Германија, очекува суровото масло кое потекнува од Русија да биде следниот продукт зафатен од шестиот пакет на економските санкции на ЕУ.

Како логично, се поставува прашањето – како тоа ќе се рефлектира на Германските и производителите на моторни масла од земјите во Европската Унија?

LIQUI MOLY секогаш ги избегнувал суровините со Руско потекло

Според Гунтер Хиермаиер, генералниот директор на LIQUI MOLY : “-Ситуацијата во моментов и без најавеното ембарго е многу сериозна. Со почетокот на војната во Украина, сериозно пораснаа цените на суровото масло на светскиот пазар. Базичните масла и пакетите на адитиви кои ни се потребни се подеднакво засегнати од ценовната спирала.

Во моментов цената е само една од страните на паричката. Не се само цените, сега е предизвик и да се снабдите со суровини. Како резултат на оваа ситуација имаме сериозни зголемувања на цените, но и проблеми со расположивост на одредени артикли. Па нормално, можеме да очекуваме појава на нови тесни грла.

Како што додава Хиермаиер, “- LIQUI MOLY секогаш ги избегнувал суровините (суровото масло) со Руско потекло. Она што можеме сега да го очекуваме е клиентите, поради недостатокот на сурово масло со понизок квалитет, да се префрлат на моторни масла со повисоко ниво на квалитетот.”

Gunter Heirmaer, Генерален директор на LIQUI MOLY

ПОВРЗАНИ СОДРЖИНИ

Генерален спонзор

spot_img

Најпопуларни содржини

Спонзор

spot_img