CERA TEC, високотехнолошки адитив за заштита на моторот од LIQUI MOLY

10

CERA TEC е еден од најпродаваните адитиви за моторно масло на LIQUI MOLY за долгорочна заштита на моторот (има ефект до 50.000 км).

Керамичкиот состав на адитивот е отпорен на високи температури, а неговата главна предност е што го намалува триењето на моторните компоненти и го спречува директниот контакт метал-на-метал.

Со тоа се намалува и потрошувачката на гориво, како и абењето (трошење) на моторот.

CERA TEC помага и во освежување на моторот, враќање на неговите оригинални перформанси и делува само ако се стави превентивно.

Најдобар ефект покажува кога ќе се додаде непосредно по промената на моторното масло.